Konstvärdering – värdering av konst

Konstfeber har glädjen att i samarbete med några av Sveriges största experter inom konsthandel kunna erbjuda gratis värdering av konst, (måleri, grafik samt skulptur). De värderingar vi utför är baserade på över 25 års expertis inom konsthandel och ger dig snabbt ett riktvärde att arbeta mot vid eventuell försäljning eller försäkring.

Värdera konst hos oss

Via vårt värderingsformulär kan du snabbt och enkelt skicka in en värderingsförfrågan med bilder, mått, konstnär och eventuell egen beskrivning samt historik kring det verk du önskar få värderat. En värderingsförfrågan skickas sedan till våra experter som, inom några dagar beroende på säsong, återkommer via telefon eller mail.

För att vi ska kunna värdera konst och ge dig en så korrekt värdering som möjlig kan följande punkter underlätta:

  • Färgbilder på fram och baksida av tavlan
  • Närbild på signatur (så nära som möjligt, utan att det blir otydligt)
  • Dimensioner (höjd och bredd)
  • Historik om objektet. Vart det är inköpt, tidigare ägare etc.

Värderingsman

All värdering via Konstfeber kontrolleras slutligen av  Mikael Amnell innan svar; oberoende besiktnings-/värderingsman förordnad av Sveriges Handelskamrar. Läs mer.

Konstvärdering på plats

Värdera hos Er

Har du en stor mängd objekt som du önskar få värderad? Våra värderingsmän kan i dessa fall erbjuda möjligheten att värdera konsten på plats. För att kunna erbjuda detta krävs att vi kan bilda oss en uppfattning om objektens potentiella värden och geografiska position för att se om det är möjligt med en värdering på plats. Använd vårt vanliga värderingsformulär och skriv i meddelandet om du önskar en värdering på plats. För att underlätta en preliminär bedömning ber vi Er skriva så mycket som möjligt om de objekt ni besitter samt/eller ge oss möjligheten att kontakta Er per telefon.

Boka tid för eget besök

Det finns även möjlighet att få sin konst värderad hos våra etablerade värderingsmän. Ni tar själva med er konsten efter bokad tid och får då snabbt och enkelt en värdering. Använd vårt vanliga värderingsformulär för bokning av tid. Försök bistå med så mycket information som möjligt om objektet för att försäkra Er och värderingsmannen om att objektet kan behöva en värdering på plats.

Från konstvärdering till försäljning

Om det är så att du efter en genomförd konstvärdering önskar försöka sälja objektet kan Konstfebers experter även hjälpa dig med detta. Med ett brett kontaktnät och bred kompetens hjälper de dig att hitta rätt köpare eller konsthandlare som kan förmedla en kontakt eller genomföra en försäljning.

Vänligen notera att alla värderingar ger ett uppskattat marknadspris. För att ett objekt ska värderas krävs att det är du som äger objektet. Värderingen kan inte ses som ett äkthetsbevis.

Värderingsformulär

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Telefonnummer

Får våra värderare kontakta dig via telefon för en mer utförlig värdering eller om det finns oklarheter?

Bilder
Om bildfilerna är väldigt stora kan det ta lång tid att ladda upp.


Mått (höjd*bredd)

Information

Jag intygar att jag äger verket jag önskar få värderat.

Verifikation
För att kunna behandla ditt ärende måste vi verifiera din förfrågan med en bildverifikation. Vänligen skriv in det du ser i bilden i fältet nedan.
captcha

Klicka bara en gång. Beroende på hur stora dina bifogade bilder är kan detta ta allt från några sekunder till några minuter. Du skickas automatiskt vidare till en bekräftelse-sida när din värderingsförfrågan är mottagen.